Peperbusseconcert: Duo Coordonné | 13 april 2024

BachPlus – Cantates van Johann Gottlieb Goldberg| 26 mei 2024
augustus 21, 2023
Mattheüs Passion | 23 maart 2024
december 12, 2023
 

INFO


PROGRAMMA

Terrain Vague


1. Can she excuse my wrongs – John Dowland
2. Avrilla mia – Johannes Hieronymus Kapsberger
3. Beaux Yeux, Francois Richard
4. Ne me quitte pas – Jacques Brel
5. Amarilli, mia bella - Giulio Caccini
6. Amor dormiglione – Barbara Strozzi
7. Lasciatemi qui solo – Francesca Caccini
8. In darkness let me dwell – John Dowland
9. Göttingen - Barbara
10. La chanson des vieux Amants - Jacques Brel
11. Voir un ami pleurer - Jacques Brel
12. Ick seg Adieu - anon
13. Wilt thou unkind, thus reave me? - John Dowland
14. Mon Enfance - Barbara
15. Dis, quand reviendras-tu – Barbara
16. Now, O now, I needs must part – John Dowland
17. Le Plat pays - Jacques Brel

UITVOERENDEN

Anna Nuytten, mezzosopraan
Thomas Langlois, luit of theorbe

Duo Coordonné is een duo dat is ontstaan in de repetitieruimtes van het Koninklijk Conservatorium in Gent. Hun bijzondere passie voor de muziek van de renaissance en de barok, maar ook voor het hedendaagse repertoire, was een sterk element dat hen samenbracht. Thomas en Anna trokken naar Engeland om er de muziek van John Dowland en tijdsgenoten onder de leiding van Dame Emma Kirkby en luitist Jacob Heringman, onder andere, uit te diepen. Ze brengen muziek van componisten/ singer-songwriters uit verschillende tijdsperiodes en verkennen ze de mogelijke manieren waarop al die uiteenlopende muzikale stijlen verzoend kunnen worden. Dit resulteerde in hun debuut-CD "Terrain Vague", dat bij het label Etcetera uitkwam in 2021 en een concertreeks in 2022. De CD werd enthousiast onthaald door publiek en critici, en wordt geregeld gespeeld op KLARA. Een deel van hun programma werd in het kader van de "Toots Sessies" in december 2022 op Canvas uitgezonden. coordonne-music.com
Anna Nuytten is een Belgische mezzosopraan. Ze afstudeerde met grote onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Hendrickje Van Kerckhove. Anna kreeg al de kans om te werken met buitengewone vocale coaches en artiesten, zoals Delphine Galou, the King's Singers, Emma Kirkby, Simone Kermes en de Belgische sopraan Hilde Coppé. Ze is gepassioneerd door vocale samenzang en kamermuziek. Anna treedt op in tal van professionele ensembles in binnen- en buitenland, als soliste en ensemble zanger, waaronder het Vlaams Radio Koor, Currende, Saevus, Ex Tempore, Ratas de Viejo Mundo, Swara Vocal Ensemble, B'Rock orchestra en de Ghent Singers. Haar activiteit in deze groepen brengt haar in nauw contact met zowel oude als hedendaagse muziek. Ze is een van de leden van het vijfkoppig nieuw vocaal ensemble 'Mavis', naast sopraan Anna Pardo, tenor Hans Helsen, bariton Reinhard Andries en bas Andrés Soler. Anna leidt haar eigen gemengd koor Asem' in Wervik, dat ze in 2018 oprichtte. Zij behaalde tevens haar pedagogische master aan het KASK en geeft zangles en vocal coaching aan verschillende academies in Vlaanderen.
Thomas Langlois is een Belgische luit- en theorbespeler. Na vijf intense jaren waarin hij zowel een master in uitvoerende muziek, luit en theorbe als in muziektheorie combineerde, studeerde hij af met grote onderscheiding voor beide richtingen aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in 2021. Momenteel studeert hij verder aan de prestigieuze Schola Cantorum Basiliensis in Zwitserland. Hij stond mee aan de wieg van het ensemble "Vecchie Musiche", samen met bezieler en artistiek leider Nicholas Cornia, Daarnaast treed Thomas ook op in verschillende andere ensembles en orkesten. Met "Les Goüts Authentiques" nam Thomas reeds twee CD's op rond de muziek van Henry Purcell. Hij vervoegde het Barokorkest "Ex Tempore" (Florian Heyerick) voor enkele producties en concerteerde samen met "Red Herring", het ensemble van Patrick Denecker. Deze en vele andere gelegenheden brachten hem op verschillende grote podia. Thomas hecht ook veel belang als zijn carrière als solist: hij bespeelt de renaissanceluit (6 tot 10 snaren), theorbe, barokgitaar en barokluit. Hij volgde masterclasses bij artiesten als Paul O'dette, Nigel North, Philippe Malfeyt en Floris De Rycker. Verder volgde hij ook een intensieve stage in Siena (Italië), bij Paul Beier en Michael Chance.


.