Nalaten

NALATEN AAN STICHTING BACH-COMITE AARDENBURG

Muzikaal nalatenschap

De meest toekomstgerichte, en voor velen een mooie manier om Stichting Bach-Comité Aardenburg en haar muzikale tradities door te geven, is het opnemen van Stichting Bach-Comité Aardenburgonds in de nalatenschap. Elk legaat is meer dan welkom en helpt om het werk Stichting Bach-Comité Aardenburg in stand te houden. Door een testament op te stellen, bepaalt u zelf wat er met uw nalatenschap gebeurt. Als het werk van Stichting Bach-Comité Aardenburg u dierbaar is, en u het belangrijk vindt dat dit behouden blijft, is het misschien een idee om Stichting Bach-Comité Aardenburg te begunstigen via uw testament. Dat kan op verschillende manieren:

Legaat

Een legaat is een in uw testament omschreven gift, een bedrag of percentage van uw nalatenschap.

(Mede-)erfgenaam

Stichting Bach-Comité Aardenburg kan ook tot mede-erfgenaam of erfgenaam worden benoemd, naast bijvoorbeeld kinderen, familieleden, vrienden en andere Goede Doelen.

Persoonlijke wensen

Wij helpen u graag bij het formuleren van uw ideeën. Ook erfstellingen onder voorwaarden, zodat uw persoonlijke wensen kunnen worden gerealiseerd, behoren tot de mogelijkheden.

Fiscale aspecten

Stichting Bach-Comité Aardenburg is vrijgesteld van belasting over alle verkrijgingen uit schenkingen en testamentaire bepalingen. Dat betekent dat er geen schenk- en erfbelasting over wordt geheven. Stichting Bach-Comité Aardenburg is een zogenoemde Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en wordt door de Belastingdienst gerekend tot de Culturele Goede Doelen.


Wilt u ook bijdragen aan de ontwikkeling van Bachstad Aardenburg? Neem contact met ons op via secretariaat [at] bachcomite.nl.