parallax background

Matthäus Passion | Nederlandse Bachvereniging | 27 maart 2021 (als voornemen)

Baafse Beleving | Lenny Kuhr | 13 juni 2021
september 10, 2019
Kuijken Trio, Mozartprogramma 19 november 2021 om 19.30 uur
augustus 14, 2020
 

INFO

Zaterdag 27 MAART 2021

De Nederlandse Bachvereniging keert terug naar de bron van de Matthäus-Passion. De ‘Frühfassung’ is het vroegste muzikale spoor van Bachs grootste werk. Wie de latere partituur uit 1736 in haar hart heeft gesloten zal in deze versie uit 1729 worden verrast door andere stemmen in sommige aria’s, een koraal meer of minder en nu en dan onverwachte kleuren in het orkest. Doorgewinterde luisteraars zullen bovendien ontdekken hoe Bach in deze vroege versie nog sleutelt aan de dubbelkorigheid die de ‘definitieve’ Matthäus tot zo’n monument maakt. Zeker is dat operadirigent René Jacobs zijn dramatische instinct volledig zal uitleven op de geniale dialogen, de imposante koren en de overrompelende mix van stijlen die Bach elk tot in de puntjes beheerste.

Uitvoerenden: Nederlandse Bachvereniging o.l.v. René Jacobs Daniel Johannsen, evangelist Robin Johannsen, sopraan Olivia Vermeulen, alt Thomas Walker, tenor Johannes Kammler, bas (Jezus) Arttu Kataja, bas en Kampen Boys

Het is nog niet mogelijk een ticket te kopen. Er is voorrang via voorverkoop voor degenen die hun ticket van 2020 hebben gedoneerd. Via onze nieuwsbrief krijgt u bericht als de verkoop voor allen open gaat. U kunt zich aanmelden voor de gratis nieuwsbrieven.