parallax background

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen | Kölner Akademie & Joanette Zomer | 4 oktober 2019

BachPlus Ensemble Aardenburg
Bach Cantate | Brandenburger concerti | 12 januari 2020
juni 24, 2019
BachPlus Ensemble Aardenburg
Bach Cantate | De wereldlijke Bach | 1 december 2019
juni 24, 2019
 

INFO

PROGRAMMA

Johann Sebastian Bach – Wedding cantates
Suite No. 2 in a-minor BWV 1067a
for violin, strings and continuo

Weichet nur betrübte Schatten BWV 202
cantata for soprano, oboe, strings and B.c
Joanette Zomer, soprano

Suite No. 3 in D BWV 1068a
for strings and continuo

O holder Tag, erwünschte Zeit BWV 210
cantata for soprano, flute, oboe, strings and B.c
Joanette Zomer, soprano


UITVOERDERS

Artistieke leiding
Michael Alexander Willens (USA, Washington D.C.)


OVER HET CONCERT

Deze uitvoering maakt onderdeel uit van de 31e editie van het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen. Het festival vindt plaats van vrijdag 27 september tot en met vrijdag 18 oktober 2019. Voor het volledige programma kijkt u op de website van Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen.

Kölner Akademie
De Kölner Akademie is een uniek ensemble gevestigd in Keulen, dat muziek uit de zeventiende tot en met de eenentwintigste eeuw vertolkt op historische instrumenten met wereldberoemde gastsolisten.

De Kölner Akademie heeft de hoogste lovende kritieken ontvangen vanwege zijn uitstekende prestaties op grote festivals in Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Veel van deze uitvoeringen werden live uitgezonden en verschillende werden voor televisie gefilmd. Het orkest heeft meer dan 50 wereld premiere opnames gemaakt voor Raumklang, ARS Produktion, CPO, Capriccio en de Hänssler Classics-labels. Verschillende van deze opnames hebben prijzen ontvangen.

Ze hebben ook standaardrepertoire opgenomen voor Deutsche Grammophon, (Bach) en BIS-records (een reeks Mozart-serenades en een complete cyclus van Mozart-pianoconcerten met Ronald Brautigam, evenals de complete werken voor piano en orkest van Mendelssohn, CM von Weber en Johann Wilhelm Wilms en de vijf pianoconcerten van Beethoven.)

Michael Alexander Willens
Michael Alexander Willens, de artistiek directeur van de Kölner Akademie, werd geboren in Washington DC. Hij behaalde zijn Bachelor of Music and Master of Music aan de beroemde Juilliard School in New York onder John Nelson. Na zijn afstuderen vervolgde hij zijn studie van dirigeren bij Paul Vorwerk (koordirectie) en Leonard Bernstein in Tanglewood.

Zijn brede ervaring op het gebied van muziek heeft hem een zelden aangetroffen diepgang van kennis en bekendheid met verschillende uitvoeringspraktijkstijlen gebracht uit de barokperiode, classicisme en romantiek, hedendaagse klassieke muziek, maar ook jazz en popmuziek.

Willens heeft concerten gegeven op prestigieuze festivals en in gerenommeerde concertzalen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Naast het standaardrepertoire wijdt Willens zich aan de uitvoering van werken van minder bekende hedendaagse Amerikaanse componisten. Hij heeft een aantal wereldpremières gespeeld, waarvan er vele live op televisie zijn uitgezonden of zijn gefilmd voor latere uitzending.

Een ander aandachtspunt in zijn artistieke werk wordt gevormd door de herontdekking van vergeten werken. Hij heeft meer dan zestig CD's uit dit repertoire opgenomen en uitgebracht. Sommige van deze opnamen hebben prijzen of nominaties voor prijzen ontvangen.

Naast zijn werk bij de Kölner Akademie is Michael Alexander Willens verschenen als gastdirigent bij orkesten in Duitsland, Nederland, Israël, Polen, Canada en Brazilië.

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen
Het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen is al 30 jaar een vaste waarde op de Zeeuwse culturele agenda en tegelijk een ‘cultureel boegbeeld’ en ambassadeur voor de regio Zeeuws-Vlaanderen. In 'Een landje apart', gesitueerd in de periferie van de mooie kunststeden en concertzalen in West-Europa, creëert het festival jaarlijks een concertzaal achter de dijken. Het is het grootste evenement klassieke muziek in de provincie Zeeland en staat in het rijtje van de grote, gerenommeerde festivals in Zeeland. Met een landelijke en grensoverschrijdende uitstraling geniet het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen een grote reputatie in binnen- en buitenland waar het zich met trots rangschikt tussen de bekende klassieke muziekevenementen in West-Europa.

Een karakterschets van het Festival: open en toegankelijk. Met een vleugje Zeeuwse eigenzinnigheid en zonder concessies aan kwaliteit opteert het een Festival te zijn voor een breed publiek. Kom eens gewoon ontdekken hoe modern klassiek kan zijn.’’

 

€ 20,-

Ticketverkoop via Zeelandtheaters.nl