Frank Hermans & Myrto Tzelisi | 27 mei 2023

Flanders Recorder Duo | 7 oktober 2023
november 30, 2022
 

INFO

Het vierde concert in de reeks ‘Peperbusse-concerten’ in St. Kruis wordt verzorgd door het duo Frank Hermans (bas-bariton) en Myrto Tzelisi (piano). Zij brengen een uniek programma met klassieke pianomuziek en zang. Het programma bestaat uit korte stukken van Vaughan-Williams, Schubert en Finzi, die vrij makkelijk toegankelijk zijn. Het duo liet zich inspireren door de natuur, met name de lente. De liederen zijn perfect voor natuurliefhebbers, die graag vanuit een ander perspectief en ervaring de visie van de componisten op de natuur tot zich willen nemen en hun gevoel van lente in de muziek.

PROGRAMMA

Het programma 'Give to me the life I love' is een recital met liederen van Schubert, Vaughan-Williams en Finzi.

UITVOERENDEN

Frank Hermans studeerde zang en kerkelijke koorleiding aan de Fontys Hogescholen in Tilburg, later werd hij gecoacht door Maarten Koningsberger en Margreet Honig. Met regelmaat zingt hij bij de Nederlandse Bach Vereniging en in 2010 maakte hij zijn debuut als Christus in de Mattheus-Passion van Bach, en zong hij de ‘Kindertotenlieder’ van Mahler in Grenoble, Lyon en Parijs. Naast zijn podiumwerk is Frank actief op Factorium Podiumkunsten in Tilburg waar hij zanglessen verzorgt en koren coacht. Myrto Tzelisi, geboren in Rethymno, Kreta, begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen op Monochordo Conservatorium. In 2012 behaalde ze haar piano degree Cum Laude onder leiding van E. Featham. Ze vervolgde haar muziekstudie aan het Attiko Conservatorium in de klas van D. Mallouhos en in 2014 behaalde ze daar haar diploma Cum Laude. Tegelijkertijd studeerde ze natuurkunde aan de Universiteit van Athene, waar ze in 2016 afstudeerde. In 2018 voltooide ze haar Master pianostudie bij Martijn van den Hoek aan HKU Utrechts Conservatorium en daarna volgde ze een contractstudie bij Stephane de May op Codarts Rotterdam. Myrto heeft met succes deelgenomen aan nationale competities zoals FILONAS (2014) maar ook aan concerten en festivals in Griekenland, Nederland en Spanje, zoals de Liszt Week (Tivoli Vredenburg). Haar passie voor communiceren via muziek maakt haar een actieve kamermuziekspeler en pianobegeleider met jarenlange ervaring in het werken met zowel instrumentalisten en vocalisten als met kerkkoren. Ze heeft ook deelgenomen aan artistieke samenwerkingsprojecten zoals muziektheater, muziek- en dansimprovisatie enz.

OVER HET CONCERT

Duo Frank Hermans en Myrto Tzelisi lieten zich inspireren door de natuur, met name de lente. Samen verzorgen zij een uniek programma met klassieke pianomuziek en zang. Het programma bestaat uit korte stukken die vrij makkelijk toegankelijk zijn. De liederen zijn perfect voor natuurliefhebbers die graag vanuit een ander perspectief en ervaring de visie van de componisten op de natuur tot zich willen nemen en hun gevoel van lente in de muziek.

.