Frank Hermans & Myrto Tzelisi | 22 april 2023

Flanders Recorder Duo | 7 oktober 2023
november 30, 2022
Corona Ensemble | 22 april 2023
november 29, 2022
 

INFO


PROGRAMMA

Het programma 'Give to me the life I love' is een recital met liederen van Schubert, Vaughan-Williams en Finzi.

UITVOERENDEN

Frank Hermans in het World Youth Choir, waarmee hij tussen 1993 en 2001 de wereld bereisde. Op jonge leeftijd begon hij met zingen bij Hortus Musicus Religiosus in Bergen op Zoom, onder leiding van Hans Smout. Later studeerde hij ‘zang’ en ‘kerkelijk koorleider’ aan de Fontys Hogescholen in Tilburg. Sinds die tijd werd hij regelmatig gecoacht door Paula de Wit, Peter Harrison en Meinard Kraak. Vanaf seizoen 21-22 wordt Frank gecoacht door Maarten Koningsberger en Margreet Honig.
Frank zong als koorzanger bij het Gewandhaus Kammer Chor in Leipzig en Ensemble Lyrique. Met regelmaat zingt hij bij de Nederlandse Bach Vereniging en in 2010 maakte hij zijn debuut als Christus in de Matthäus-Passion van Bach in Brugge en Kortrijk, en zong hij de Kindertotenlieder van Mahler in Grenoble, Lyon en Parijs. Hij zette zijn eerste stappen op het operavlak in Spanje bij Peter Harrison. Sinds 2017 zingt Frank ook bij het Nederlands Kamerkoor en Bachkoor Holland. Ook verleent Frank met enige regelmaat zijn medewerking als koorzanger bij ‘Rheinische Kantorei’ (Hermann Max) en ‘Chorwerk Ruhr’ (Florian Helgath). In maart 2022 zong hij voor het eerst mee bij ‘Choeur de Chambre de Namur’ (Leonardo García Alarcón). Als liedzanger werkt hij samen met Myrto Tzelisi en Thom Janssen
Naast zijn podiumwerk is Frank actief op Factorium Podiumkunsten in Tilburg waar bij zanglessen verzorgt en koren coacht. Hij werkte als docent vocale kennis en vaardigheden bij Stichting Maestro, een opleiding voor amateurdirigenten. Ook heeft Frank een privé-praktijk en verzorgde hij tussen 2011 en 2016 masterclasses in Argentinië (en Uruguay), waar hij ook enkele recitals gaf en waar hij als oratoriumzanger te beluisteren was. In 2016-2017 gaf Frank klassieke zanglessen aan de TU in Delft. Tegenwoordig werkt hij samen met Capella Brabant en leidt hij met Lieve van Tuijl de gelijknamige Kooracademie in Den Bosch.

Myrto Tzelisi is geboren in Rethymno, Kreta, begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen op Monochordo Conservatorium. In 2012 behaalde ze haar piano degree Cum Laude onder leiding van E. Featham. Ze vervolgde haar muziekstudie aan het Attiko Conservatorium in de klas van D. Mallouhos en in 2014 behaalde ze daar haar diploma Cum Laude. Tegelijkertijd studeerde ze natuurkunde aan de Universiteit van Athene, waar ze in 2016 afstudeerde. In 2018 voltooide ze haar Master pianostudie bij Martijn van den Hoek aan HKU Utrechts Conservatorium en daarna volgde ze een contractstudie bij Stephane de May op Codarts Rotterdam. Myrto heeft met succes deelgenomen aan nationale competities zoals FILONAS (2014) maar ook aan concerten en festivals in Griekenland, Nederland en Spanje, zoals de Liszt Week (Tivoli Vredenburg). Haar passie voor communiceren via muziek maakt haar een actieve kamermuziekspeler en pianobegeleider met jarenlange ervaring in het werken met zowel instrumentalisten en vocalisten als met kerkkoren. Ze heeft ook deelgenomen aan artistieke samenwerkingsprojecten zoals muziektheater, muziek- en dansimprovisatie enz.


OVER HET CONCERT

Duo Frank Hermans en Myrto Tzelisi lieten zich inspireren door de natuur, met name de lente. Samen verzorgen zij een uniek programma met klassieke pianomuziek en zang. Het programma bestaat uit korte stukken die vrij makkelijk toegankelijk zijn. De liederen zijn perfect voor natuurliefhebbers die graag vanuit een ander perspectief en ervaring de visie van de componisten op de natuur tot zich willen nemen en hun gevoel van lente in de muziek.

.