Flanders Recorder Duo | 7 oktober 2023

BachPlus – special guest Roel Dieltiens | 29 oktober 2023
augustus 21, 2023
 

INFO


PROGRAMMA

Nadere info volgt...

UITVOERENDEN

Tom Beets staat bekend als een specialist in renaissance- en barokmuziek. Als blokfluitist concerteert hij wereldwijd. Tom speelde bij ensembles als Currende, Mezzaluna, Sarada en Capilla Flamenca. Als vast lid en programmator van het Flanders Recorder Quartet, in België beter bekend als Vier op ‘n Rij, speelde hij van 2007 tot 2018 in de meest prestigieuze zalen ter wereld en nam hij een tiental cd’s op. Hij geeft blokfluit-, gamba en consortlessen in België en ver daarbuiten. Als docent is Tom veelgevraagd voor cursussen en stages in geheel Europa, Engeland en de Verenigde Staten. Tom is artistiek directeur van het grootste blokfluitfestival van Europa, Blokfluitdagen Mechelen, en haar Engelse tegenhanger Recorder Summer School. Hij is redacteur van het trimestriële vaktijdschrift ‘blokfluitist’ en dirigent van het Engelse blokfluitorkest Recorders Incorporated. Van 2021 tot 2024 is hij projectverantwoordelijke van Gotiek Verklankt, een initiatief dat het polyfone erfgoed stimuleert. Sinds 2013 organiseerde Tom meer dan 60 blokfluitorkestdagen; meestal onder de vleugels van www.air-force.be . Hij werd in 2018 verkozen tot Vice-President van de Society of Recorder Players voor zijn ongeëvenaarde bijdrage aan de Engelse blokfluitscène en werd als lid van FRQ gehuldigd met een Distinguished Achievement Award door de American Recorder Society. Tom is eveneens gambist. Naast al zijn muzikale activiteiten is hij een fervent lindy hopper.
Joris Van Goethem maakt internationaal furore als virtuoos blokfluit- en fluitspeler, docent, arrangeur en dirigent van blokfluitensembles. Hij studeerde blokfluit en traverso in Antwerpen, Brussel en Leuven, en studeerde af met de hoogste graad ooit behaald in België. Als één van die originele leden van Vier op ’n Rij (Flanders Recorder Quartet) maakte hij talloze concertreizen naar meer dan 50 landen in de vijf continenten. Zijn flexibele en geraffineerde spel is te beluisteren op meer dan 30 cd’s bij belangrijke labels als Aeolus, Sony Classical, Deutsche Grammophon, Harmonia Mundi, EMI, Opus 111 en Ricercar. Naast een carrière als uitvoerend musicus is hij ook een gedreven en enthousiast docent. Hij geeft masterclasses en workshops in alle uithoeken van de planeet. Zijn arrangementen vonden hun weg naar Hollywood en werden gepubliceerd bij Heinrichshofen, Ascolta en De Haske. Joris Van Goethem speelt op blokfluiten gebouwd door Adrian Brown, Vincent Bernolin, Bob Marvin, Tom Prescott, Friedrich von Huene and Hiroyuki Takeyama. Zijn fluiten zijn van de hand van Rudolf Tutz en Giovanni Tardino. Hij speelt ook op gamba’s van François Bodart.


OVER HET CONCERT

Ooit waren ze de helft van Vier-op-'n-Rij, ook wel Flanders Recorder Quartet, en speelden ze concerten in meer dan 50 landen. Na de afscheidstour in 2017-2018 hierden Joris van Goethem en Tom Beets een korte pauze. Nu zijn ze terug, fitter dan ooit ;-)
Hun repertoire is breed: van zeer vroege werken tot 'spannende' hedendaagse muziek. het duo brengt het met virtuositeit en een vleugje humor.

.