Consort of Voices | 18 februari 2023

Ensemble Mirac | 18 maart 2023
november 29, 2022
 

INFO


PROGRAMMA

In dit concert staat de dramatische en vrolijke muziek van Georg Friedrich Händel op het menu. Tijdens zijn verblijf in Italië schreef de jonge Händel in Rome vele cantates. Vaak op poëtische teksten met de liefde als centraal thema. Consort of Voices voert met sopraan Marlotte van 't Hoff enkele Italiaanse cantates uit waaronder 'Un alma innamorata' (HWV 173),' Filio, d’alte speranze' (HWV 113) en 'Nel dolce dell'oblio' (HWV 134). Verder staat instrumentale muziek van Händel op het programma, zoals een minder bekende, doch zeer gracieuze sonate voor blokfluit en een prachtige triosonate voor barokviool en blokfluit. Laat u verrassen door deze geniale (liefdes)muziek, die bruist van energie en levensvreugde en voor alle muziekliefhebbers toegankelijk is..

UITVOERENDEN

Barokensemble 'Consort of Voices' bestaande uit: Marlotte van 'Hoff, sopraan, Yumina Ishii, barokviool, Marco Ketels, blokfluit, Blanca Martin, barokcello, André Poortvliet, klavecimbel.


OVER HET CONCERT

Consort of Voices, een vocaal en instrumentaal ensemble voor barokmuziek, is in 2010 opgericht. Onze historisch geïnformeerde aanpak houdt in dat we ons bij het vertolken van de muziek verdiepen in de muziekpraktijk van de barok. Studie van zangtechniek, speelstijl, muzieknotatie, muziektheorie en oude instrumenten zijn daarbij belangrijke onderdelen van het artistieke proces. Uitgangspunten voor onze uitvoeringen zijn bronnenonderzoek, gebruik van historische instrumenten of kopieën daarvan, inspirerende concertlocaties en een dialoog met ons concertpubliek. Consort of Voices gaf sinds haar oprichting succesvolle concerten met cantates van Bach, Bruhns, Telemann en Weckmann, Buxtehude's Membra Jesu Nostri, oratorium Jeptha van Carissimi, madrigalen van Caccini en Monteverdi en songs en odes van Byrd, Dowland, Blow en Purcell. Sinds 2017 heeft Consort of Voices in de zomermaanden een eigen concertserie in Veere

.