ANBI

ANBI verantwoording

De Stichting Bach-Comité Aardenburg is een ANBI CI gecertificeerde organisatie die volgens de statuten tot doel heeft om jaarlijks de Matthäus-Passion te organiseren in Bachstad Aardenburg. In de oudste kerk van Zeeland, de Sint-Baafskerk, ontvangen we al vanaf 1954 twaalfhonderd bezoekers uit binnen-en buitenland. Voorts heeft het comité tot doel om zo veel mogelijk mensen in contact te brengen met Bach en zijn tijdgenoten. Namelijk door het organiseren van concerten en het ondersteunen van alle activiteiten die binnen de doelstelling vallen. Een belangrijke aanvullende doelstelling is om jongeren hierbij te betrekken. De combinatie van professionele musici in de eeuwenoude Sint-Baafskerk met een alom geprezen akoestiek en een passende sacrale sfeer maken de concerten tot een ultieme beleving.


Algemene gegevens

Naam ANBI: Stichting Bach-Comité Aardenburg
KvK nummer: 41110066
RSIN/Fiscaal nummer: 807312502
Website adres: www.bachcomite.nl
E-mail: secretariaat [at] bachcomite.nl
Adres: Sint Bavostraat 5
Postcode: 4527 CJ
Plaats: Aardenburg


Samenstelling bestuur

Voorzitter en Kaartenbureau: Dick de Pooter
Penningmeester: Cees Hamelink
Secretaris: Rudi Veraart
Beheer BCA Archief, Podium & Logistiek: Rudi Veraart
Bestuurslid: Marieke van Nieuwkoop
Bestuurslid: Monique de Paauw
Adviseur: Frans van Geyt

Doelstelling en visie

Primaire doelstelling is om ieder jaar een week voor Pasen op de zaterdag de Matthaus-Passion in de Sint-Baafskerk te laten uitvoeren door De Nederlandse Bachvereniging. Daarnaast stellen wij tot doel om een zo’n breed mogelijk publiek kennis te laten maken met het werk van Bach en zijn tijdgenoten. Dit wordt gerealiseerd door concerten onder de noemer Bachstad Aardenburg. In de zomermaanden zijn er vrij toegankelijke orgelconcerten.
Bachstad staat voor kwaliteit, gewaarborgd door professionele musici in de Sint Baafskerk als historische ontmoetingsplaats met een uitgelezen akoestiek.


Beleidsplan

Het beleid van de stichting is gericht op het waarborgen van de organisatie van de Matthäus-Passion in Bachstad Aardenburg. Tevens organiseert de stichting andere concerten binnen Bachstad Aardenburg. Zonder winstoogmerk. Jongeren tot en met 18 jaar krijgen korting op de Matthäus-Passion en hebben gratis toegang bij de overige concerten.


Beloning

Leden van het bestuur ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.


Website

Via de website www.bachcomite.nl en www.bachstad.eu worden alle concerten en activiteiten aangekondigd die worden georganiseerd. Ook recensies in de media worden op onze website geplaatst. Bezoekers kunnen reageren via de website en sociale mediakanalen.

Nieuwsbrief

Door middel van een digitale nieuwsbrief worden belangstellenden op de hoogte gebracht van de activiteiten.


Voorgenomen bestedingen

Voor het eerst na de corona periode weer een Matthaus Passion. Schoorvoetend was het publiek aanwezig. Helaas nog slechts 60% van de normale bezetting. Een en ander leidde tot een verlies van ruim 11.000 euro..


Vragen?

Voor nadere toelichtingen kunt u contact opnemen met ons secretariaat secretariaat@bachcomite.nl.

Scherm­afbeelding 2023-09-26 om 20.10.52
ANBI cijfers Bachcomite 2020