Koken voor Kerken met Edwin Vinke & Syrco Bakker

 KokenvoorKerkenGenieten van haute cuisine in een buitengewoon bijzondere sfeer!

Foodregio West-Zeeuws-Vlaanderen herbergt veel historische kerkgebouwen en ander beeldbepalend erfgoed. Helaas staat dit prachtige cultureel erfgoed onder druk. De culinaire sector in West-Zeeuws-Vlaanderen trekt zich het lot van de kerken aan en wil graag laten zien dat de gebouwen ook op een andere manier gebruikt kunnen worden. Sterrenkoks Edwin Vinke van De Kromme Watergang en Syrco Bakker van Pure C koken in december op een unieke locatie: de prachtige Sint Baafskerk in Aardenburg!

EdwinVinkeKerk1Alternatieve invulling voor kerken
Met ‘Koken voor Kerken’, onderdeel van het project ‘Kerk, Krimp en Kans. Impuls voor West-Zeeuws-Vlaanderen’, laten Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) en de gemeente Sluis zien dat het religieus erfgoed ook op andere manieren gebruikt kan worden voor het versterken van de leefbaarheid in de regio.
Er zijn in de provincie al enkele voorbeelden van een restaurant (Baarland) of een brasserie (Zuidzande) in een kerk, maar uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden te bedenken. Van een voedselmarkt, innovatiecentrum, kookschool tot horeca of een vast culinair festival.

Unieke locatieSyrcoBakkerKerk2
Speciaal voor ‘Koken voor Kerken’ bereiden de sterrenkoks Edwin Vinke en Syrco Bakker op donderdag 11, vrijdag 12 en zondag 14 december 2014 een bijzonder driegangen diner in een van de mooiste kerken van Nederland; de uit de 10e eeuw daterende Sint Baafskerk in ‘Bachstad’ Aardenburg. De kerk is in Nederland het beste voorbeeld van de Scheldegotiek, een regionale bouwstijl uit de overgang van het romaans naar de gotiek uit de eerste helft van de 13e eeuw. Niet voor niets staat de kerk in de ‘Top 100 der Nederlandse rijksmonumenten’.

024 sfeer St BaafskerkzwTotaalbeleving
Edwin Vinke en Syrco Bakker laten u tijdens ‘Koken voor Kerken’ kennismaken met al het lekkere dat onze regio en de Noordzee u te bieden hebben. De sterrenkoks serveren vanuit een open keuken een vast driegangen vismenu. Edwin Vinke staat op donderdag en zondag achter het fornuis, Syrco Bakker op vrijdag. In het reserveringsformulier kunt u eventuele dieetwensen aangeven.
‘Koken voor Kerken’ wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Stichting Bach-Comité Aardenburg.
Bach-Comité Aardenburg organiseert jaarlijks de traditionele Matthäus-Passion voor een 1.200-tal bezoekers en iedere maand een cantateconcert in de Sint-Baafskerk. Op zondag 14 december wordt het diner gecombineerd met een ultieme Bachbeleving in de Bachstad van de Lage Landen.

Kosten diner
De kosten voor het driegangen diner op donderdag en vrijdag bedragen € 80. Dit is inclusief aperitief, amuses, twee glazen wijn en koffie met versnapering. De kosten voor het diner, gecombineerd met het Bachplus Cantateconcert op zondag bedragen € 100.
Op alle dagen gaat er per couvert € 5 naar het project ‘Koken voor Kerken’. U dient direct na uw reservering te betalen.

Praktische info

U dient vooraf te reserveren!SyrcoEdwin

Datum: Donderdag 11 december 2014
Locatie: Sint Baafskerk, Sint Bavostraat, Aardenburg
Chefkok: Edwin Vinke, De Kromme Watergang
Ontvangst: 19.00 uur
Aanvang diner: 19.30 uur
Kosten: € 80 RESERVEER HIER

Datum: Vrijdag 12 december 2014
Locatie: Sint Baafskerk, Sint Bavostraat, Aardenburg
Chefkok: Syrco Bakker, Pure C
Ontvangst: 19.00 uur
Aanvang diner: 19.30 uur
Kosten: € 80 RESERVEER HIER

Datum: Zondag 14 december 2014 (Arrangement BachPlus Concert + Diner)
Locatie: Sint Baafskerk, Sint Bavostraat, Aardenburg
Chefkok: Edwin Vinke, De Kromme Watergang
Aanvang concert: 16.00 uur
Aanvang diner: 18.00 uur
Kosten concert + diner: € 100 RESERVEER HIER

BachPlus Concert exclusief diner: € 20,- Koop hier uw concertticket

Via ons contactformulier kunt u eventueel dieetwensen aangeven.
Vermeld daarbij uw naam en de datum van het diner waar u aan deelneemt.

Meer informatie
Over het online reserveren kunt U de pagina van onze ticketshop raadplegen of contact opnemen met onze klantenservice.

Wilt u meer informatie over Koken voor Kerken? Neem dan tijdens kantooruren contact op met mevrouw Tiny Maenhout, tel. + 31 (0) 6 – 5339 4169 of de heer David Koren, tel. +31 (0) 118 – 670 876.

Informatie over het project ‘Kerk Krimp en Kans, impuls voor West-Zeeuws-Vlaanderen’, vindt u op www.scez.nl/kerkkrimpenkans.

 KokenVoorKerkenOrganisatieBanner

Comments are closed.